Afweging

In hoeverre je er een gezonde leefstijl op nahoudt hangt af van heel veel keuzes die je elke dag weer maakt. Veelal zijn dit onbewuste keuzes. Kies je niet eens! Pak je automatisch de auto, terwijl je misschien ook op de fiets had kunnen gaan. Op het gebied van voeding kies je vast iets bewuster, want je weet dat die hapjes en alcohol bij de borrel eigenlijk niet goed voor je zijn.  

Bij alle afwegingen die je kunt scharen onder je leefstijl, kies je voor geluk in het moment of voor je lange termijn geluk. Meer smaken zijn er niet. Nu is het niet zo dat wanneer je besluit zo gezond mogelijk oud te willen worden, je nooit meer uitgebreid uit eten kan, borrels kan drinken of een luie dag kan hebben. Maar het is wel zo dat wanneer je er een gezonde leefstijl op na houdt, je je veel meer gezellige en fijne uitschieters kan permitteren. En daar zonder schuldgevoel van kan genieten!

Het belangrijkste is dat je bewust kiest en achter je keuze staat. Dat maakt je gelukkig. 

Ik heb mijn lange termijndoel duidelijk voor ogen en dat is zo gezond mogelijk oud worden. In het hier en nu betekent dit voor mij dat ik op gezond gewicht ben, genoeg beweeg, gevarieerd en gebalanceerd eet, genoeg ontspan en weet om te gaan met stress. Doordat ik gezond leef, geniet ik zonder schuldgevoel van korte termijn geluk. Een leven zonder wijntje in het weekend, uitgebreid uit eten of een goed stuk taart op een verjaardag zou voor mij geen optie zijn. Ik kies bewust voor deze dingen en geniet er dan ook echt van.  

Ervaar jij een schuldgevoel of dubbelgevoel bij het kiezen voor je korte termijngeluk? Dan staat je overall leefstijl nog niet afgesteld op je lange termijndoel. En daar wil ik je graag bij helpen.

Volgende
Volgende

Gun jezelf je ‘reistijd’ weer!