Gun jezelf je ‘reistijd’ weer!

We zijn vooral thuis aan het werk en dat heeft geleid tot een nieuwe dagindeling. Doordat je op afstand werkt sta je niet meer even snel bij je collega aan z’n bureau, maar is daarvoor in de plaats het beeldbellen gekomen. Het nieuwe normaal bestaat uit meer online overleggen dan je gewend was die best veel tijd in beslag nemen, want in 3 zinnen iets in de wandelgangen afstemmen lukt nu gewoon niet en de sociale praatjes moeten nu ook in dat zelfde online overleg. Resultaat is dat je dag wordt bepaald door de reeks overleggen in je agenda en je daar tussendoor ook nog je werk moet doen. 

Ik hoor veel om me heen dat het een uitdaging is om hetzelfde werk in dezelfde tijd als vóór half maart gedaan te krijgen. 

Maar als je het van de andere kant bekijkt: Je reistijd, (wat voor sommige mensen voorheen wel 1,5 tot 3 uur per dag was!) krijg je nu cadeau. En ik hoor je nu al denken, was het maar zo’n feest.. Maar ik wil je toch de tip geven om je grenzen - voor jezelf en je collega’s - duidelijk te stellen en je werkdag te kaderen tussen de werktijden die je gewend was.

En probeer je reistijd als eigen tijd weer terug in je dag te krijgen. Maak ’s ochtends of tijdens lunchtijd een wandeling van een half uurtje. Besteed je ‘reistijd’ richting huis aan het koken van een lekkere en gezonde maaltijd. Ben jij het type waar dit soort  voornemens erbij in schieten, blok deze momenten dan in je agenda.

Hopelijk helpt dat!

Vorige
Vorige

Afweging

Volgende
Volgende

Hoe lang ik er wel niet over gedaan heb om structureel te sporten mét plezier