Van ongezond naar gezond

Dat gaat niet over 1 nacht ijs

Als student leefde ik niet zo gezond. Mijn omgeving deed het niet veel beter, dus ik had daar verder niet zoveel last van. Mijn eerste baan in de zakelijke evenementenbranche was vaak hectisch. Hard werkend en samenwonend kreeg ik ritme in mijn leven, maar de eerste salarissen werden goed besteed aan lekker eten buiten de deur en veel sociale gezelligheid. Zo compenseerde ik mijn soms stressvolle werkende bestaan. 

Op mijn 28e werd ik moeder en toen veranderde mijn leven. Ik was de eerste in mijn omgeving die een kindje verwachtte en na de geboorte van mijn dochter merkte ik meteen dat mijn energie, die altijd wel goed zat, zeker niet oneindig was. Ik kon simpelweg niet meer mee in het tempo en de late uurtjes gezelligheid van mijn omgeving. Ik maakte noodgedwongen pas op de plaats, want het moederschap stond voor mij voorop en wilde ik goed doen. Mijn sociale kring werd gaandeweg kleiner en mijn drukke baan ruilde ik in voor een leven als freelance eventmanager, waarin ik mijn eigen keuzes kon maken.

Als moeder leerde ik met vallen en opstaan balans te creëren. Had ik te veel werk aangenomen of ging ik een periode te laat naar bed, dan dreigde ik onderuit te gaan.. Met de geboorte van mijn middelste en later de jongste, merkte ik dat ik als moeder weer een stap bij moest zetten en in andere activiteiten tijdelijk weer flink moest minderen. 

In die tropenjaren bleef ik overeind door voldoende slaap, maar ik greep zeker ook naar snoep en snacks om mijn energie te eten. Dat dat niet de beste brandstof is om fit te zijn, dat besefte ik me steeds meer. De suikers maakten me eigenlijk vooral moe en mijn weerstand was slecht. Verkoudheden nam ik vaker wel dan niet over van mijn kinderen en ik had last van kwaaltjes, zoals ontstoken tandvlees, aften, hoofdpijn, concentratieproblemen.

Ik snakte naar een energiek en fit leven en merkte dat mijn basis goed moest zijn, om de motor achter mijn gezin te zijn en te blijven. Daarnaast wilde ik het goede voorbeeld voor mijn kinderen zijn, met de juiste voeding, voldoende beweging en met mate (en dan ook echt!) genieten van minder gezonde dingen en dat heeft mij een steeds gezonder mens gemaakt. En nu ik fit ben, merk ik dat het me ook totaal geen moeite kost om voldoende (3x per week) te sporten, gezond te eten, met mate te drinken (ja ik hou van een wijntje!) en 12.500 stappen per dag te zetten (lukt me ca. 6 dagen in de week, met dank aan mijn trouwe viervoeter). Op dit punt komen kost wat moeite, maar eenmaal op de top van je energie wil je daar voor altijd blijven! 

Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen in een dergelijke spagaat van ambities op werk en een druk en veel vragend privéleven te helpen naar een voorgoed gezonde balans en energie om de dagelijkse uitdagingen de baas te kunnen en bovenal (zo) gezond (mogelijk) oud te worden. 

De investering in jezelf, is de beste die je kan maken.

Vorige
Vorige

Hoe lang ik er wel niet over gedaan heb om structureel te sporten mét plezier